Єврокомісія та Італія домовилися про порятунок найстарішого банку світу

П'ятниця, 2 червня 2017, 10:12

Європейська комісія затвердила рішення про план реструктуризації боргів італійського банку Monte dei Paschi di Siena (MPS) відповідно до правил ЄС.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

"Це рішення є позитивним кроком вперед для MPS і італійського банківського сектора. Воно дозволить Італія вливати капітал в MPS в якості запобіжного заходу, відповідно до правил ЄС, але буде обмежувати навантаження на італійських платників податків. MPS пройде через глибоку реструктуризацію, щоб забезпечити його життєздатність, в той числі шляхом очищення його балансу від непрацюючих кредитів", - сказала єврокомісар Маргрет Вестагер.

Monte dei Paschi di Siena четвертий за величиною банк Італії. Банк звернувся за державною підтримкою в минулому році після невдалої спроби зібрати 5 млрд євро на ринку, щоб зміцнити свій капітал.

Банк не пройшов стрес-тест Європейського Союзу в липні минулого року, тому що має мільярди євро ризикованих кредитів, які з великою ймовірністю не будуть повернуті.

Уряд Італії в грудні 2016-го за підтримки парламенту затвердив програму порятунку банківської системи на суму 20 млрд євро. Частина цих коштів піде на порятунок Monte dei Paschi, який є найстарішим банком у світі.

Раніше експерти прогнозували, що проблемні борги Monte dei Paschi можуть спровокувати банківську кризу в Італії і навіть потрясіння єврозони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.