Німеччина і Франція обговорюють спільні проекти європейської оборони

П'ятниця, 2 червня 2017, 10:53

Міністри оборони Німеччини і Франції обговорили плани створення "більш послідовної політики безпеки і оборони в ЄС".

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Пропозиція є частиною так званого постійного структурованого співробітництва (Pesco), що дає країнам-членам ЄС можливість запуску спільних проектів в сфері безпеки.

Німецький та французький міністри заявили, що хочуть посилити співпрацю для того, щоб зробити Європу більш відповідальною за свою власну безпеку.

"Для обох наших країн вкрай важливо, що ми створюємо більше для Європи, і що ми працюємо разом в напрямку європейської оборони і безпеки союзу", - сказала міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн.

"Ми починаємо дуже амбітний проект, але ми не хочемо ставити жодних бар'єрів для інших європейських країн, які не поділяють наші амбіції", - додала міністр оборони Франції Сільві Гулар.

Міністри оборони заявили, що вони досягли значного прогресу щодо Pesco і ініціатив в області безпеки, щоб допомогти п'яти країнам Африки на південь від Сахари в боротьбі з тероризмом.

Франко-німецька ініціатива розглядається як реакція на заяви президента США Дональда Трампа, який неодноразово висловлював незадоволення тим, що члени НАТО витрачають недостатньо коштів на оборону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.