Меркель розчарована рішенням Трампа, але не відмовиться від Паризької угоди

П'ятниця, 2 червня 2017, 14:37

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель висловила глибокий жаль через намір США вийти з Паризької кліматичної угоди.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Ми зосередимо наші сили в Німеччині, Європейському Союзі та по всьому світу більш рішуче, ніж будь-коли раніше, щоб подолати проблеми зміни клімату", - сказала вона

За словами Меркель, уряд Німеччини буде продовжувати виконувати свої зобов'язання за угодою, а також виконає свої зобов'язання щодо надання допомоги країнам, що розвиваються, які стикаються з проблемами через глобальне потепління.

"Паризька угода є наріжним каменем співробітництва між країнами по всьому світу. Ця угода є необхідною умовою. Те, що ми почали більше 20 років тому, зробило квантовий стрибок в Парижі і матиме успіх. Дорога буде кам'янистою, але немає шляху назад для всіх тих, кому глибоко небайдуже майбутнє нашої планети", - сказала вона.

Меркель також відзначила той факт, що деякі великі американські компанії висловили незгоду з рішенням Дональда Трампа, пообіцявши продовжити свої зобов'язання по відношенню до навколишнього середовища.

Канцлер сказала, що відчуває "захоплення від того, як багато компаній, особливо в США, хочуть йти цим шляхом з нами".

"Рішення США не може і не зупинить всіх тих, хто відчуває себе зобов'язаним захистити планету", - додала канцлер ФРН.

Нагадаємо, Дональд Трамп заявив про плани країни вийти із Паризької кліматичної угоди, назвавши цей договір "поганим" для американців.

Президент США запропонував провести нові переговори, але НІмеччина, Італія та Франція виступили проти цього.

Паризька кліматична угода була ухвалена в грудні 2015 року і набула чинності 4 листопада 2016 року.

Представники 195 країн домовилися скорочувати обсяги викидів шкідливих газів в атмосферу, аби стримати підвищення температури повітря на планеті до кінця цього століття в межах двох градусів за Цельсієм від рівня доіндустріальної епохи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.