Орбан назвав "оголошенням війни" слова Сороса про корупцію в Угорщині

П'ятниця, 2 червня 2017, 14:58

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав "оголошенням війни" заяву мільярдера Джорджа Сороса про корупцію і "мафіозну державу" в Угорщині.

Про це повідомляє The Associated Press.

Орбан заявив в п'ятницю, що угорсько-американський інвестор платить "мережам агентів" неурядових організацій з метою нав'язування своєї політики, включаючи сприяння міграції в Європі та в Угорщині.

Відповідаючи на виступ Сороса в четвер у Брюсселі, Орбан заявив по державному радіо, що політика Сороса є "елітарною та антидемократичною", оскільки протистоїть угорському народу.

Орбан звинуватив неурядові організації, яких підтримує Сорос, у відсутності прозорості, та заявив, що вони діють "як мафія."

Нагадаємо, президент Угорщини Янош Адер підписав закон про вищу освіту з поправками, які дозволяють закрити Центральноєвропейський університет (CEU), заснований в 1991 році філантропом і мільярдером Джорджем Соросом.

Закон передбачає посилення правил для університетів з країн, що не входять в ЄС, змушуючи їх до закриття, якщо вони не мають двосторонньої угоди з країною походження.

Новий закон про вищу освіту набуде чинності в жовтні. Президент Центральноєвропейського університету заявив, що в цьому разі учбовий заклад не зможе приймати студентів  після 1 січня. 

Нещодавно Європейський парламент ухвалив резолюцію, що закликає ЄС запустити процедуру 7 статті проти Угорщини через серйозне погіршення верховенства права та демократії в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.