Твіти Трампа - "золота жила" для розслідування справи про зв'язки з РФ - експерти

П'ятниця, 2 червня 2017, 18:33

Твіти президента США Дональд Трампа, яких уже понад 35 000 починаючи з 2009 року, пропонують цінну колекцію доказів для спеціального радника Роберта Мюллера та його команди, які займаються вивченням будь-яких зв'язків і взаємодій між російським урядом та командою Трампа.

Про це заявляють американські юристи та "ветерани" колишніх скандалів Білого дому, повідомляє Politico.

Так само, як і електронні листи та розшифровані розмови в Овальному кабінеті, акаунт @realdonaldtrump дає слідчим детальну хронологію думок та поглядів Трампа - в тому числі те, де вони можуть відрізнятися від офіційних пояснень - й також можуть бути використані для визначення наміру, що має вирішальне значення в кримінальному розслідуванні.

Трамп не є ціллю ФБР чи розслідувань Конгресу, але його твіти можуть бути використані для встановлення правдивості свідчень, даних під присягою, у справі про контакти між командою Трампа та російськими офіційними особами.

"Твіти Трампа зрештою можуть спричинити проблеми для людей навколо Трампа, включаючи його помічників, які надсилали повідомлення, використовуючи акаунт Трампа", - відзначає видання.

"Вони (твіти - Ред.) - золота жила. Вони допомагають вималювати картину", - сказав Пітер Зейденберг, який працював у спецкоманді у Міністерстві юстиції під час президентства Джорджа Вокера Буша, а зараз є партнером юридичної фірми Arent Fox.

Повідомляється, що адвокати Трампа намагаються перевірити його твіти, оскільки розслідування про зв'язки з РФ набирає обертів. Така собі "спроба провести інвентаризацію розкутого потоку політичних мудрувань президента".

Нагадаємо, спецрадником у розслідуванні втручання Росії у президентські вибори у США став колишній директор ФБР Роберт Мюллер. Одним із завдань Мюллера на посаді спецрадника є вивчення "будь-яких зв'язків і взаємодій між російським урядом і особами, що мають відношення до виборчої кампанії президента США Дональда Трампа".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.