Комітет ЄП затвердив досягнутий в ЄС компроміс щодо квот для України

Вівторок, 20 червня 2017, 12:07

Комітет Європейського парламенту з питань міжнародної торгівлі затвердив попередні домовленості, досягнуті в рамках міжінституційних переговорів з Радою ЄС та Європейською комісією з приводу торгівельних преференцій для України.

Відповідне голосування відбулося у вівторок в Брюсселі в рамках засідання комітету, повідомляє УНІАН.

"Ухвалено переважною більшістю", - заявив голова комітету Бернд Ланге.

Остаточно це рішення має бути затверджено Європейським парламентом на пленарному засіданні у липні.

Як повідомлялося, 14 червня в результаті міжінституційних переговорів сторони досягли компромісу, у відповідності до якого квоти на томати, пшеницю, кукурудзу та мед будуть збільшені, але не у тому обсязі, як раніше це пропонувалося Європейською комісією, сечовину з пропозицій виключено.

Зокрема, встановлені наступні річні квоти: для меду – 2,5 тис. тонн, томатів оброблених – 3 тис. тонн, пшениці – 65 тис. тонн, кукурудзи – 625 тис. тонн, ячменю – 325 тис. тонн.

Нагадаємо, 1 червня цього року Європарламент проголосував за розширення безмитних квот для України з окремими винятками. Зокрема, євродепутати підтримали внесення поправок у пропозицію Єврокомісії щодо додаткових безмитних квот для України, виключивши томати, пшеницю і сечовину з переліку продукції, щодо якої ЄК пропонувала ввести додаткові квоти. Однак внаслідок між інституційних переговорів була досягнута домовленість частково відновити пропоновані ЄК обсяги квот, виключивши з пропозиції лише сечовину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.