Міністр оборони Франції залишила уряд через розслідування проти її партії

Вівторок, 20 червня 2017, 13:30

Міністр оборони Франції та колишній депутат Європарламенту Сільві Гулар попросила президента Франції про відставку через відкрите розслідування щодо її партії MoDem, Еммануель Макрон задовольнив прохання.

Про це повідомляє AFP.   

У вівторок, 20 червня, Сільві Гулар заявила, що не братиме участі у роботі нового кабінету. Причиною є розслідування стосовно партії MoDem, до керівництва якої належить Гулар. Союзну партію президента Макрона звинувачують у використанні коштів Європейського парламенту для зарплатні партійцям, які насправді не працювали у ньому.

Еммануель Макрон прийняв відставку міністра.

Зазначимо, новий склад уряду Франції має бути оголошено до вечора середи 21 червня. Попередній кабінет пішов у "технічну відставку" після парламентських виборів.

Очікувалося, що склад нового уряду майже не зміниться, адже президентський альянс "Республіка, вперед" та MoDem зумів забезпечити абсолютну більшість у Національних зборах.

Втім, вже щонайменше двоє міністрів не увійдуть до нового кабінету прем’єра Едуара Філіпа. Окрім Сільві Гулар, уряд залишає міністр територіальної згуртованості Франції Рішар Ферран. Проти нього ведеться розслідування у справі шахрайства з нерухомістю. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.