У ПАРЄ закликають Азербайджан звільнити викраденого в Тбілісі журналіста

Вівторок, 20 червня 2017, 14:01

Генеральний доповідач ПАРЄ з питань свободи слова та безпеки журналістів Володимир Ар’єв висловив стурбованість через долю азербайджанського журналіста Афгана Мухтарлі, який 29 травня зник у Тбілісі.

Про це повідомляє сайт ПАРЄ.

Журналіст, ймовірно, був викрадений у столиці Грузії та примусово вивезений до сусіднього Азербайджану, де його тримають під вартою.

Ця справа контролюється Платформою Ради Європи для сприяння захисту журналістики та безпеки журналістів. Від азербайджанської влади не було отримано жодної відповіді.

"Я засуджую активізацію репресій проти дисидентів в Азербайджані та, зокрема, проти незалежної преси. Очевидно, що цей напад здійснений для того, щоб змусити мовчати журналіста-розслідувача, відомого своїми матеріалами про корупцію азербайджанської влади", - заявив Ар’єв.

"Я закликаю азербайджанську владу негайно звільнити затриманого журналіста. Я також приєднуюсь до своїх колег у ПАРЄ Бориса Чилевича та Керстін Лундгрен та закликаю грузинську владу розслідувати всі звинувачення у цій справі та належним чином інформувати Асамблею про результати цих розслідувань".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.