НАТО завершило розміщення чотирьох батальйонів у країнах Балтії та Польщі

фото, відео
Вівторок, 20 червня 2017, 14:38

НАТО оголосило про завершення розгортання чотирьох багатонаціональних батальйонів на східному фланзі у країнах Балтії та Польщі в рамках програми стримування Росії.

Про це повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Литви.

"Чотири бойові групи є знаком єдності, сили та рішучості НАТО…Ці бойові групи надсилають чітке повідомлення: напад на одного союзника - це напад на всіх членів Альянсу. Вони демонструють триваючу силу трансатлантичних зв'язків. Солдати з Північної Америки та Європи стоять разом, готові захищати один одного", - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО приїхав на навчання "Залізний вовк" в рамках яких вперше литовський батальйон, який очолює Німеччина, проводить спільні дії з розміщеним у Польщі батальйоном, який очолюють США.

"Фактичне об’єднання бойових груп в Литві з бойовою групою у Польщі показує, як ми можемо працювати разом, показує єдність НАТО та рішучість НАТО. Багатонаціональні сили, які ми бачимо тут сьогодні, показали, що вони боєздатні і знаходяться у бойовій готовності. Вони тут, щоб запобігти конфліктам та зберегти мир. Вони є частиною нашої відповіді на зміни у сфері безпеки", - додав він.

Рішення про розміщення батальйонів у чотирьох країнах чисельністю 1000 військових кожен було прийнято минулого року на саміті у Варшаві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.