Рішення про продовження санкцій проти РФ ЄС ухвалить за письмовою процедурою

Середа, 21 червня 2017, 13:55

Рішення продовжити економічні секторальні санкції для Росії, які пов'язані з виконанням Мінських домовленостей, буде ухвалено Європейським Союзом за письмовою процедурою після відповідних рекомендацій канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Франції Еммануеля Макрона.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на високопосадовця ЄС.

"Я очікую від обох - Меркель та Макрона - рекомендацій продовжити санкції. Це дозволить Туску (президент Європейської Ради Дональд Туск) поінформувати лідерів країн-членів ЄС, що ми можемо розпочати письмову процедуру. Базуючись на цих рекомендаціях, у нас є спільне розуміння, що ця письмова процедура не буде ніким зупинена і призведе до законодавчого рішення щодо продовження санкцій. Таким чином, це буде політичне рішення, і потім буде законодавчий, технічний процес", - пояснив високопосадовець.

При цьому він підкреслив, що рішення щодо санкцій для Росії буде ухвалено "так само, як це було у грудні минулого року".

"Є деякі держави-члени, які вважають, що питання продовження санкцій має бути не тільки питанням автоматичної письмової процедури, і мають бути чіткі рекомендації німецького канцлера та президента Франції, тому що вони є складовою "нормандського формату", в якому були "народжені" Мінські домовленості", - деталізував представник ЄС.

Як повідомлялося, Меркель та Макрон поінформують лідерів ЄС про стан виконання Мінських домовленостей на саміті ЄС, який пройде 22-23 червня в Брюсселі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.