Мей представить у Брюсселі пропозиції щодо прав громадян ЄС у Британії

Четвер, 22 червня 2017, 13:17

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей представить у Брюсселі позиції уряду щодо майбутніх прав для громадян ЄС, які живуть у Великій Британії, після виходу країни з блоку.

Про це повідомляє The Guardian.

За даними видання, Мей представить позиції під час вечері у Брюсселі, перед тим, як залишить лідерів ЄС, які будуть далі продовжувати дискусії за кавою з цього питання вже без неї.

"Статус 3 мільйонів громадян з інших країн ЄС, які проживають у Великій Британії, є суперечливим питанням після референдуму (щодо виходу країни з ЄС - Ред.)", - відзначає The Guardian.

Мей неодноразово наполягала на тому, що вона не хоче гарантувати майбутнє громадянам ЄС у Британії без взаємної обіцянки щодо майбутнього для британських громадян, які живуть в інших країнах ЄС.

Повідомляється, що політика Британії з даного питання буде більш детально викладена у державному документі, який може бути опублікований вже наступного понеділка.

Британський міністр закордонних справ Борис Джонсон заявив, що Велика Британія зробить "щедру пропозицію" та сподівається, що ЄС відреагує.

Нагадаємо, Євросоюз та Велика Британія розпочали переговори щодо Brexit і на першій зустрічі 19 червня домовилися щодо пріоритетів та графіку зустрічей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.