Президент Європарламенту впевнений, що Brexit відбудеться

Четвер, 22 червня 2017, 15:16

Президент Європарламенту Антоніо Таяні впевнений, що Велика Британія та Євросоюз домовляться про Brexit і британці залишать спільноту.

Про це він сказав перед початком саміту ЄС у Брюсселі.

"Для нас важливо завершити Brexit з хорошим рішенням і для ЄС, і для Британії. Я думаю, ми маємо дійти згоди щодо розділення до кінця 2019 року. І потім почати переговори про майбутні відносини ЄС та Британії", - сказав Таяні, додавши, що "оптимістично налаштований на завершення Brexit".

Він відзначив, що після Brexit Британія залишить ЄС, але не Європу? і тому співпраця у багатьох сферах все одно триватиме.

"Звичайно, бути членом ЄС, це не те саме, що бути поза європейською спільнотою. Але нам треба співпрацювати у питаннях міграції, протидії тероризму, оборонній політиці. Британія є членом НАТО, як і багато країн ЄС, тому співпраця продовжиться", - сказав Таяні.

Раніше президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що Британія все ще може передумати виходити з ЄС попри те, що переговори про вихід почалися.

Євросоюз та Велика Британія розпочали переговори щодо Brexit і на першій зустрічі 19 червня домовилися щодо пріоритетів та графіку зустрічей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.