Аеропорт "Бориспіль" пішов на поступки, Ryanair отримає бажані знижки

Четвер, 22 червня 2017, 15:51

Зміни до наказу Міністерства інфраструктури України №337, що знижують базовий авіаційний збір з $17 до $13 прийняті та заюстовані.

Про це повідомив генеральний директор міжнародного аеропорту Бориспіль Павло Рябікін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що це означає: всі авіакомпанії, що вилітають з аеропорту Бориспіль, з 20 червня отримають зниження збору за пасажирське обслуговування; авіакомпанія Ryanair отримає запитувані ними $7,5 на нових для аеропорту Бориспіль напрямках; аеропорт Бориспіль вийде на планове зниження доходів до 8% у другому півріччі поточного року, однак отримає серйозний імпульс до нарощування пасажирообороту в середньостроковій перспективі", - заявив він.

На думку Рябікіна, зниження збору за пасажирське обслуговування в комплексі з програмою знижок аеропорту буде стимулювати перевізників літати частіше, возити більше, відкривати нові напрямки і в обов'язковому порядку знижувати ціни на квитки.

"В остаточному підсумку виграти повинен пасажир", - зазначив він.

Нагадаємо, що 15 березня один із найбільших європейських лоукостерів - компанія Ryanair - оголосила про вихід на український ринок авіаперевезень. Компанія планує рейси з Києва та Львова.

Наприкінці квітня повідомлялося, що авіакомпанія Ryanair домовилася про співпрацю з аеропортами "Бориспіль" та "Львів". Однак у кінці травня стало відомо, що державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" ще веде переговори про спільну роботу з провідною європейською лоукост-авіакомпанією Ryanair.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.