ЄС у четвер ухвалить рішення про продовження санкцій - Порошенко

Четвер, 22 червня 2017, 18:48

Президент України Петро Порошенко повідомив, що сьогодні Євросоюз прийме рішення щодо продовження економічних санкцій проти Росії.

Про це він заявив журналістам у Брюсселі.

"Саме сьогодні відбудеться засідання Ради Європейського Союзу, де будуть прийняті, тепер ми уже точно знаємо, рішення щодо продовження санкцій проти Росії аж до повної імплементації Мінських угод, в тому числі їх безпекового компоненту", - сказав Порошенко.

Сьогодні стало відомо, що питання санкцій взагалі не буде виноситися на обговорення керівників держав-членів на саміті ЄС, який триває у Брюсселі.

Для продовження секторальних санкцій проти Росії не потрібне рішення лідерів країн-членів ЄС, і достатньо рішення на рівні послів.

Між тим, раніше повідомлялося, що санкції все ж стануть предметом обговорення. Президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Ангела Меркель представлять свою оцінку щодо виконання Мінських домовленостей. 

Як відомо, в липні спливає термін дії найжорсткіших, секторальних санкції, запроваджених Європейським союзом проти РФ.

Минулого року низка держав-членів ЄС наполягала, що санкції можуть продовжуватися лише за підсумками обговорення на рівні лідерів, в тому числі – після доповіді європейських учасників "Нормандського формату".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.