Мей обіцяє, що громадяни ЄС у Британії можуть залишитися після Brexit

П'ятниця, 23 червня 2017, 09:20

Британський прем'єр-міністр Тереза Мей зробила "чесну і серйозну пропозицію" лідерам Європейського Союзу зі спірного питання щодо майбутніх прав громадян ЄС, пропонуючи тим, хто законно прибув до Brexit, можливість отримати ті самі права на працю, охорону здоров'я та вигоди, як і громадяни Британії.

Про це повідомляє The Guardian.

Виступаючи наприкінці вечері на саміті лідерів ЄС у Брюсселі, Мей виступила із відкритою пропозицією щодо прав громадян ЄС.

"Позиція Сполученого Королівства є чесною та серйозною пропозицією, і вона спрямована на те, щоб надати якомога більше певності громадянам, які оселилися у Великій Британії, розбудовуючи тут кар'єру та своє життя, а також роблячи свій внесок у наше суспільство", - сказала вона.

Як відзначає AFP, Мей пообіцяла в четвер, що громадянам ЄС дозволять залишитися у країні після Brexit.

За даними джерел, пропозиція Мей щодо прав громадян ЄС була позитивно прийнята лідерами ЄС.

Повідомляється, що Ангела Меркель, канцлер Німеччини, назвала пропозицію Мей "гарним початком", але зазначила, що ще багато питань, пов'язаних з виходом Британії з блоку, потрібно вирішити.

Зазначимо, що перед початком саміту ЄС прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що ставить за мету збереження прав громадян ЄС та британських громадян після того, як Британія завершить вихід з ЄС.

Нагадаємо, Євросоюз та Велика Британія розпочали переговори щодо Brexit і на першій зустрічі 19 червня домовилися щодо пріоритетів та графіку зустрічей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.