Більшість британців вперше хочуть бачити прем’єром Корбіна, а не Мей

П'ятниця, 23 червня 2017, 11:03

Лідер Лейбористської партії Великої Британії Джеремі Корбін вперше випередив за популярністю чинного прем’єра Терезу Мей.

Про це свідчать результати опитування, проведеного YouGov для Times, повідомляє Independent.

У британців запитали, хто з лідерів двох головних партій буде кращим прем’єр-міністром. 35% опитаних відзначили у відповіді очільника лейбористів Джеремі Корбіна. Терезі Мей перевагу віддали 34% опитаних. 30% громадян не змогли визначитися з відповіддю. Участь в опитуванні взяли 1670 осіб.

Це вперше за час прем’єрства Мей Джеремі Корбін випередив лідерку Консервативної партії. Важливо, що зовсім іншою була ситуація до проведення позачергових виборів 8 червня. Напередодні голосування Мей підтримували 43% громадян, Корбіна – 32%.

Очевидно, на особистий рейтинг Мей вплинув провал консерваторів на парламентських виборах. За підсумками голосування торі втратили абсолютну більшість у Палаті громад й тепер намагаються утворити коаліцію з Юніоністською партією Північної Ірландії (DUP).

Крім того, в останні дні Мей жорстко критикували за її відповідь на пожежу в лондонській багатоповерхівці Grenfell Tower, у якій, за даними поліції, могли загинути 79 осіб. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.