Підозрюваний у справі про загибель 71 мігранта в Австрії відмовився давати свідчення

П'ятниця, 23 червня 2017, 13:56

Головний підозрюваний у справі про загибель 71 мігранта у вантажівці на трасі в Австрії відмовився давати свідчення на другий день суду.

Про це повідомляє The Local.at.

Нагадаємо, в Угорщині 21 червня почався суд над чотирма особами, яких звинувачують у причетності до загибелі на території Австрії 71 мігранта, що подорожували у вантажівці і задихнулися через нестачу повітря. Серед підозрюваних -  один афганець і три болгарина. Їх звинувачують у вбивстві мігрантів.

Прокуратура Угорщини вимагає для них довічного ув’язнення.

Підозрюваний, 30-річний афганець Самсоор Л., заявив, що говоритиме лише тоді, коли почує, що кажуть його спільники.

Самсоор Л. відкидає обвинувачення проти нього. Після арешту він заявляв поліції, що він був просто продавцем автомобілів.

У день відкриття судового засідання, усміхнувшись, він сказав мовою пушту: "Я є ні вбивцею, ані гнобителем".

Повідомляється, що ще один підозрюваний, 31-річний болгарин, названий як Методі Г., також відмовився відповісти на звинувачення у четвер.

Але заява, зроблена ним під час його арешту, була зачитана в суді, де він визнав, що придбав транспортні засоби та найняв водіїв на замовлення Самсора Л., чим ясно зазначив, хто керував групою.

Однак він наполягав на тому, що смерть мігрантів була нещасним випадком.

Крім того, підозрюваних також звинувачують у нелегальному перевезенні мігрантів в рамках злочинної мережі контрабандистів, яка заробляла сотні тисяч євро на перевезенні нелегалів.

Угруповання з лютого по серпень 2015 року здійснило щонайменше 31 перевезення мігрантів, перевізши щонайменше 1200 осіб і заробивши на цьому мінімум 300 тисяч євро.

Нагадаємо, у серпні 2015 року на території Австрії 27 серпня було знайдено покинуту вантажівку з тілами 71 біженця, які задихнулися, намагаючись потрапити до країни

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.