Громадяни ЄС у Британії розкритикували пропозицію Мей щодо їхніх прав після Brexit

П'ятниця, 23 червня 2017, 15:23

Представники громадян ЄС у Британії обізвали пропозицію британського прем'єр-міністра Терези Мей щодо їхніх прав після Brexit "жалюгідною", а не "чесною та справедливою", як заявляла Мей.

Про це повідомляє The Guardian.

Група, яка представляє британців у Європі, а також громадян ЄС у Великій Британії, зустрінеться сьогодні з офіційними особами Департаменту щодо виходу країни з ЄС, щоб виразити свій гнів з приводу піару прем'єр-міністра в даному питанні під час обіду в Брюсселі.

Раніше повідомлялося, що Мей зробила "чесну та справедливу" пропозицію на саміті в четвер. "Позиція Сполученого Королівства є чесною та серйозною пропозицією, і вона спрямована на те, щоб надати якомога більше певності громадянам, які оселилися у Великій Британії, розбудовуючи тут кар'єру та своє життя, а також роблячи свій внесок у наше суспільство", - сказала вона

Проте таку пропозицію громадяни ЄС у Британії зустріли з гнівом. Вони стверджують, що пропозиція скоріше збільшує, а зменшує тривогу, зокрема, тому що, за їхніми твердженнями, вона була виражена "мовою імміграційного законодавства", а не чинного законодавства ЄС.

Експати ЄС кажуть, що ця пропозиція також завдає шкоди британцям в Європі, яким два тижні тому ЄС пропонував життєву гарантію всіх чинних прав, чого британська команда в Брюсселі не змогла підтвердити.

"Є щось трохи жалюгідне в пропозиції прем'єр-міністра, яка не містить посилання на детальну, всеосяжну пропозицію, подану ЄС. Прем'єр-міністр назвала свою пропозицію чесною та справедливою. Але вона не є ні чесною, ні справедливою", - заявила Ніколя Хаттон, засновник групи "the3million", що виступає за права громадян ЄС, які живуть у Британії.

Нагадаємо, що Ангела Меркель, канцлер Німеччини, назвала пропозицію Мей "гарним початком", але зазначила, що ще багато питань, пов'язаних з виходом Британії з блоку, потрібно вирішити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.