Терорист з Манчестера використав відео з YouTube для створення бомби

Субота, 24 червня 2017, 14:09

Манчестерський терорист використовував відео з YouTube та інших веб-сайтів, щоб зробити вибуховий пристрій, в результаті дії якого загинуло 22 людини.

Про це повідомляє The Times.

Салман Абеді переглядав відео на YouTube про створення саморобних вибухових пристроїв. Він також завантажував матеріали з інших веб-сайтів про хімічні сполуки, які використав в бомбі, підірваній після концерту на "Манчестер Арені" минулого місяця.

Служба безпеки Британії спочатку підозрювала, що складність пристрою, подібні до яких використовує "Ісламська держава", означає, що його міг зібрати лише досвідчений спеціаліст.

Але виявилося, що 22-річний  Абеді, який тільки закінчив університет, спромігся створити його після перегляду онлайнових підручників.

Видання відзначає, що цей факт може збільшити тиск на інтернет-платформи з боку уряду, який вимагатиме видаляти подібний контент.

Як відомо, в результаті теракту в Манчестері загинули 22 людини. Серед загиблих – двоє поляків. Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за скоєне. 

Виконавцем теракту називають 22-річного Салмана Абеді. Він народився у Манчестері, а його родина походить із Лівії. Британська поліція затримала одного із його братів, а в Тріполі затримали його батька та другого брата.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.