Хакери атакували парламент Великої Британії

Неділя, 25 червня 2017, 10:18

Комп'ютерні системи парламенту Великої Британії були атаковані хакерами.

Про це повідомляє The Times.

Понад 10 000 осіб, які працюють у Вестмінстері, повинні були змінити свої паролі після того, як хакери рішуче намагалися зламати доступи до облікових записів електронної пошти.

Повідомляється, що депутати втратили віддалений доступ до своїх електронних облікових записів, оскільки служба з безпеки закрила доступ до мережі через атаки.

"Це була груба силова атака. Здається, що вона була підтримана (якоюсь - Ред.) державою", - заявило джерело у службі безпеки.

За даними The Sunday Times, атака почалася ще у п'ятницю вранці, але парламентський директор з цифрових питань Роб Грейг, який заробляє 110 тисяч фунтів стерлінгів у рік, повідомив депутатів про атаку лише в 10:30 вечора.

Повідомляється, що депутати підозрюють у кібер-атаках Росію або ж КНДР.

Член парламенту від консерваторів Генрі Сміт написав у своєму Twitter: "На жаль, не маю доступу до електронної пошти сьогодні  - ми перебуваємо під кібер-атакою Кім Чен-Ина, Путіна або малюка в підвалі своєї мами  ...".

Нагадаємо, згідно з розслідуванням британського видання The Times, російські хакери продають онлайн паролі, що належать британським міністрам-членам кабінету, послам та старшим офіцерам поліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.