У Британії виявили вже 60 багатоповерхівок з вогненебезпечним облицюванням

Понеділок, 26 червня 2017, 10:17

60 багатоповерхівок у Британії не пройшли тести на протипожежну безпеку, які було вирішено провести після пожежі у висотці Grenfell Tower, що забрала життя 79 людей.

Про це повідомляє BBC.

Перевірку проводять у 600 будинках по всій країні. Міністерство у справах місцевого самоврядування повідомило, що у всіх будинках, обстежених станом на зараз, облицювальні панелі виявилися горючими.

Будинки з вогненебезпечними панелями виявили в кількох лондонських районах, а також в інших містах країни - Донкастері, Манчестері, Норідже, Плімуті, Портсмуті, Стоктон-он-Тізе і Сандерленді.

У п’ятницю ввечері, 23 червня, жителів більше 700 квартир в п'яти житлових багатоповерхівках на півночі Лондона було вирішено евакуювати через побоювання з приводу невідповідності вимогам пожежної безпеки облицювання будівель.

Як повідомляє муніципальна рада Камдена, близько 200 жителів відмовляються залишити свої квартири. Таким чином в помешканнях не можуть провести роботи з пожежної безпеки.

Нагадаємо, пожежа у лондонській багатоповерхівці Grenfell Tower, у якій, вважають, загинули 79 людей, розпочалася у морозильній камері холодильника однієї з квартир.

Однак неймовірно швидке поширення вогню сталося через зовнішнє облицювання будинку, яке не відповідало вимогам пожежної безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.