У Німеччині українська родина, що видавала себе за сирійців, судиться з владою

Понеділок, 26 червня 2017, 11:32

Сім'я з України, яка отримала статус біженців в Німеччині видавши себе за сирійців, подала скаргу до німецького суду через скасування рішення після викриття обману.

Про це повідомляє видання Die Welt

Розгляд справи починається в Мюнстері в понеділок, 26 червня. Федеральне відомство з питань міграції та біженців зняло з родини статус біженців навесні 2016 року після того, як у них виникли сумніви стосовно походження подружжя та їхніх двох неповнолітніх дітей.

Українці приїхали до Німеччини у вересні 2014 року і подали прохання про надання притулку. У березні 2015 Федеральне відомство у справах міграції та біженців схвалило прохання, яке розглянули в письмовому вигляді. Особистої співбесіди проведено не було.

Після схвального рішення про надання притулку родина приїхала у притулок у Мюнстері, де перед іншими біженцями вихвалялась, як легко було обманути німецьку владу – отримати статус біженців, не знаючи й слова арабською. Ця інформація дійшла до відомства і в квітні 2016 року рішення про надання статусу біженців було скасовано.

Українці подали скаргу на дії німецької влади до суду. Вони посилаються на існуючий в правовій системі Німеччини принцип захисту "законних очікувань".

Однак юристи сумніваються, що українській родині вдасться скористатися юридичною лазівкою, оскільки родина спочатку надала неправдиві відомості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.