Британія хоче вислати іноземних злочинців з країни після Brexit

Понеділок, 26 червня 2017, 12:26

Тисячі європейських злочинців можуть бути депортовані після Brexit, оскільки британський прем'єр-міністр Тереза Мей виносить це питання як ключову вимогу на переговорах з ЄС.

Про це повідомляє The Times.

Британський прем'єр-міністр сьогодні представить детальний план щодо надання трьом мільйонам громадян країн ЄС у Великій Британії "осілого статусу" та права жити у країні, доки британці в Європі матимуть еквівалентну угоду.

Проте, Мей, як очікується, звільнить злочинців від такої гарантії. До списку таких осіб, ймовірно включають людей, винних у вчиненні злочинів, пов'язаних з насильством, сексуальним насильством та наркотиками.

Міграційний режим уряду після Brexit також, імовірно, накладе суворі обмеження на можливості засуджених з країн ЄС в'їхати до Британії.

Раніше повідомлялося, що британський прем'єр-міністр Тереза Мей зробила "чесну і серйозну пропозицію" лідерам Європейського Союзу зі спірного питання щодо майбутніх прав громадян ЄС, пропонуючи тим, хто законно прибув до Brexit, можливість отримати ті самі права на працю, охорону здоров'я та вигоди, як і громадяни Британії.

Нагадаємо, Євросоюз та Велика Британія розпочали переговори щодо Brexit і на першій зустрічі 19 червня домовилися щодо пріоритетів та графіку зустрічей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.