Керівник лібералів у ПАРЄ йде у відставку через "Аграмунтгейт"

Понеділок, 26 червня 2017, 13:38

Голова групи лібералів у Парламентській асамблеї Ради Європи Жорді Шукла повідомляє про рішення провести дострокові вибори керівника групи через звинувачення на свою адресу.

Про це повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди"

"Хочу повідомити, що ми вирішили провести дострокові вибори президента політичної групи, вони відбудуться в жовтні", - заявив Шукла.

Шукла заявив, що це рішення ухвалене "самостійно, не чекаючи закликів ззовні", і що це єдиний можливий крок у ситуації, яка склалася, натякнувши на свого співвітчизника Аграмунта, який уникає відставки.

Як відомо, Шукла був одним із учасників скандального візиту депутатів до Сирії, в якому взяв участь також президент ПАРЄ Педро Аграмунт (детальніше – в інтерв’ю Шукли "Росіяни маніпулювали мною під час цього візиту").

Водночас, він не підтримав ідею покарання Аграмунта через внесення змін до регламенту, пояснивши, що вважає неприпустимим покарання "заднім числом".

Нагадаємо, наприкінці березня до Сирії прибула делегація депутатів ПАРЄ та Держдуми Росії на чолі з головою Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунтом, попри те, що Аграмунт не був уповноважений асамблеєю чи її органами на здійснення такого візиту.

Після цього у ПАРЄ почали офіційно вимагати відставки Аграмунта. Після гострих дискусій та тиску на Аграмунта з боку депутатів ПАРЄ, зокрема, української делегації, Аграмунт погодився залишити посаду.

Сьогодні, 26 червня, група ЄНП в Парламентській асамблеї Ради Європи провела таємне голосування (за допомогою бюлетенів) про недовіру президенту ПАРЄ Педро Аграмунту, який був делегований на посаду від цієї групи. Сам Аграмунт був відсутній на засіданні власної політичної групи. 

Водночас раніше Педро Аграмунт повідомив, що не має наміру виконувати політичну домовленість і не буде йти у відставку. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.