В "ДНР" кажуть, що відкриють своє представництво у Франції

Понеділок, 26 червня 2017, 15:39

У самопроголошеній "Донецькій народній республіці" стверджують, що відкриють найближчим часом свій представницький центр у місті Марсель на півдні Франції.

Про відкриття представництва так званої ДНР у Франції заявила так званий міністр Наталія Ніконорова.

Самопроголошене керівництво окупованого Донецька стверджує, що "офіс буде розташований в місті Марсель. Голова представництва муніципальний радник у мерії, президент національного центру приватних підприємців департаменту Буш-дю-Рон, колишній регіональний радник з Провансу Гераль-Юбер Файяр".

Так звана ДНР стверджує, що представницький центр у місті Марсель "офіційно зареєстрований 18 червня", а його "голова" - колишній регіональний радник Провансу Жерар-Юбер Файяр - наразі знаходиться в окупованому Донецьку.

Зазначимо, що раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що група французьких депутатів місцевого рівня 22 червня вилетіла в Москву, а звідки збирається поїхати в окупований Донецьк. Зокрема, про поїздку французів повідомило видання La Provence.

Нагадаємо, раніше у самопроголошеній "Донецькій народній республіці" стверджували, що відкрили 14 грудня своє представництво в італійському місті Турин.

Дану інформацію підтвердила італійська команда проекту Stopfake.org, що займається спростуванням неправдивої інформації про події в Україні. В Stopfake наголосили, що дана інформація не є фейком.

Згодом  посол України в Італії Євген Перелигін заявив, що бойовиків в Італії легалізувати не збираються, а шоу з відкриттям "представництва ДНР" у Турині - провокація проросійських сил.

Нагадаємо, у квітні обласний суд в місті Острава ухвалив рішення про початок процедури ліквідації "Представницького центру ДНР" на території Чехії. Його очолює громадянка Чехії Нела Ліскова.

Читайте також: "Дипломати з автоматом: як донецькі сепаратисти створюють міф про своє консульство в ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.