Верховний суд США частково відновив дію міграційного указу Трампа

Оновлено
Понеділок, 26 червня 2017, 18:23

Верховний Суд дозволив адміністрації президента США Дональда Трампа частково застосувати 90-денну заборону щодо в'їзду у США для громадян з шести, переважно мусульманських країн, скасувавши судові рішення судів нижчих інстанцій, які заблокували міграційний указ.

Про це повідомляє The Associated Press.

"Даний крок - це перемога президента Дональда Трампа в найбільшій правовій дискусії за час його короткого президентства", - відзначає агентство.

Повідомляється, що суд залишив лише одну категорію іноземців під захистом - тих, хто має достовірні документи або інші докази, які підтверджують легітимність відносини з особою чи юридичною особою в США.

Постанова Верховного суду означає, що міграційний указ відновлено до остаточного завершення розгляду справи. Подальші слухання відбудуться аж у жовтні.

Як відомо, на початку червня адміністрація президента США Дональда Трампа звернулася до Верховного суду з вимогою відновити дію тимчасової заборони на в'їзд до країни для громадян шести мусульманських країн.

Нагадаємо, 6 березня Дональд Трамп підписав оновлений міграційний указ, яким забороняється в’їзд для громадян Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену протягом 90 днів. Указ був заблокований судами нижчої інстанції як дискримінаційний. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.