Меркель змінила категоричну позицію щодо одностатевих шлюбів у ФРН

Вівторок, 27 червня 2017, 09:33

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вперше публічно пом'якшила свою опозицію у питанні дозволу одностатевих шлюбів.

Про це повідомляє AFP.

Меркель сказала, що депутати від її партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), а також від сестринської партії Християнсько-соціальний союз (ХСС) повинні самостійно визначитися в цьому  питанні, а не керуватися позицією партії.

До цього часу ХДС і ХСС виступали проти ухвалення закону про одностатеві шлюби. У 2013 році Меркель заявляла, що проти одностатевих союзів для "благополуччя дітей".

"Я хотіла би спрямувати дискусію в тому напрямку, який піднімає питання про рішення відповідно до совісті, а не нав'язує що-небудь", - сказала Меркель.

Німеччина дозволила громадянські одностатеві шлюби в 2001 році, але ці пари не мають права одружуватися.

ХДС поки що виступає проти весілля геїв, щоб не відштовхувати своїх консервативних прихильників і уникати конфлікту ХСС, яка рішуче підтримує концепцію традиційних сімей.

Наступного тижня ХДС та ХСС повинні провести свою спільну програму напередодні парламентських виборів, що відбудуться 24 вересня.

Раніше Німецька соціал-демократична партія заявила, що висуне питання легалізації гей-шлюбів як умову її участі в будь-якому коаліційному уряді після вересневих національних виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.