У Греції триває сміттєва криза: комунальники відкинули пропозиції уряду

фото
Середа, 28 червня 2017, 09:54

Грецькі працівники комунальних служб, відповідальних за прибирання сміття, у вівторок відхилили компромісну пропозицію уряду та вирішили продовжити 11-денний протест.

Про це повідомляє Ekathimerini.

На вулицях великих міст, в тому числі Афін, залишаються гори сміття, які за умов високих температур починають гнити і це в самий розпал туристичного сезону в країні.

Голова муніципальної робітничої спілки Нікос Трікас після безрезультатної зустрічі з прем'єр-міністром Алексісом Ціпрасом заявив, що протест триватиме принаймні до четверга.

 

Профспілка вимагають від уряду виконання зобов'язань щодо забезпечення постійними робочими місцями робітників, які мають довготермінові контракти.

Суд вже оголосив про неконституційність планів уряду про продовження контрактів, а питання ще більше ускладнюються суворими бюджетними зобов'язаннями, викладеними в міжнародних угодах про фінансування Греції.

 

Уряд наголошує, що відмова робітників працювати може в даному разі становити загрозу для здоров'я населення країни.

Торговельна асоціація Афін закликала обидві сторони швидше дійти згоди, оскільки сміття на вулицях шкодить туристичному бізнесу - одній з найважливіших прибуткових галузей для Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.