Іспанська опозиція закликає відкликати Аграмунта з ПАРЄ

Четвер, 29 червня 2017, 11:19

Валенсійська політична партія "Коаліція компроміс" закликає Сенат розглянути можливість відкликання сенатора від Валенсії Педро Аграмунта зі складу національної делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Про це повідомляє видання Lavanguardia.

Офіційний представник даної партії, сенатор Карлес Мулет, звинуватив правлячу партію у спробі "замовчати дану подію…, попри те, що вона вже перетворилася на скандал на європейському рівні".

Він закликав керівництво Сенату викликати Аграмунта для доповіді в якості одного з іспанських делегатів у ПАРЄ, і вимагати у нього пояснення як щодо його можливої причетності до корупційного скандалу (так званої "ікорної дипломатії"), і щодо його поїздки до Сирії, яка не була узгоджена ані з ПАРЄ, ані з Сенатом.

Парламентар також нагадав, що колеги Аграмунта у асамблеї висловили йому вотум недовіри і висловив впевненості, що Сенат має припинити його повноваження як члена делегації в  ПАРЄ.

Реакція представників правлячої коаліції наразі не надходила. "Компроміс" є регіональною партією і має лише два голоси в Сенаті, тому самостійно не зможе ініціювати розгляд питання про відповідальність Аграмунта.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.