Роботу пішохідного пункту перетину кордону в Угринові продовжили до кінця року

П'ятниця, 30 червня 2017, 12:18

Прикордонники України і Польщі домовились продовжити роботу пішохідного пункту пропуску  "Угринів-Долгобичув" до кінця року.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Прикордонні відомства України та Польщі погодили продовження пілотного проекту, за яким в пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" здійснюється пішохідний рух. Цей термін становитиме 6 місяців – до 31 грудня 2017 року", - ідеться у повідомленні відомства.

У Держприкордонслужбі нагадують, що пілотний проект був запроваджений в 2015 році. Експеримент виявився популярним серед подорожуючих. За 5 місяців цього року послугами пішохідного пункту пропуску скористались 130 тисяч осіб.

Зазначимо, роботу пункту пропуску було продовжено, хоча нещодавно активісти повідомляли, що прикордонна служба Польщі не рекомендуватиме це робити. Причиною називали відсутність умов, які гарантують безпеку людей, що перетинають кордон пішки.

Нагадаємо, у грудні 2016 року польська сторона з тих же причин також не рекомендувала продовжувати роботу пункту перетину кордону "Угринів-Долгобичув", але зрештою сторони погодилися продовжити термін дії на 6 місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.