Французький політик оголосив себе "консулом ДНР" і готує відкриття центру

фото
П'ятниця, 30 червня 2017, 13:56

Регіональний французький політик Юбер Файяр з департаменту Буш-дю-Рон проголосив себе "почесним консулом Донецької народної республіки" у Франції.

Відповідний запис з’явився на його сторінці у Facebook у розділі "Робота та освіта".

На сторінці Файяра також вказано, що він проживає у місті Екс-ан-Прованс у регіоні Прованс-Альпи-Лазурний берег, департамент Буш-дю-Рон.

 

Слід зазначити, що присвоєння титулу "Почесний консул" процедурно знаходиться у віданні МЗС окремої країни, і людина, яка самовільно його собі присвоює, діє всупереч закону по відношенню до Віденської конвенції про консульські відносини.

Напередодні Файяр складі групи французьких політиків місцевого рівня побував на окупованій українській території, зокрема, в Донецьку, заїхавши транзитом через Москву, що є порушенням законодавства України.

 

Файяр на своїй сторінці виклав фотографії з поїздки, на одній з яких він їде у чорному авто з номерами так званої "ДНР", на іншій він стоїть біля готелю "Рамада" у Донецьку.

Разом з ним до ОРДЛО їздили радник керівництва Буш-дю-Рон Крістіана Пюжо, член постійної комісії ради департаменту від партії "Повстань, Франціє!", і член муніципальної ради комуни Вітроль, представник партії "Республіканці" Крістіан Бореллі.

 

Судячи з фотографій, перед візитом в "ДНР" французькі політики побували в Москві у Держдумі РФ, де зустрічалися із колишнім "прокурором" Криму Наталією Поклонською.

У Facebook також створена сторінка під назвою Centre de la représentation de la République de Donetsk en France – "Центр представництва Донецької республіки у Франції".

Перший запис на сторінці датується 7 квітня. На сторінці вказано, що 1 вересня відбудеться офіційне відкриття центру у Марселі, на якому буде присутній Файяр.

Нагадаємо, посольство Франції в Україні вже заявило, що Франція ніколи не визнавала так звану "ДНР" та не має двосторонніх контактів із псевдореспублікою.

Раніше у самопроголошеній "Донецькій народній республіці" стверджували, що відкрили 14 грудня 2016 року своє представництвов італійському місті Турин.

Згодом посол України в Італії Євген Перелигін заявив, що бойовиків в Італії легалізувати не збираються, а шоу з відкриттям "представництва ДНР" у Турині - провокація проросійських сил.

Також була спроба відкрити "представництво ДНР" у Чехії. Цього тижня обласний суд в Остраві прийняв рішення ліквідувати центр, визнавши його діяльність незаконною.

Детальніше читайте у статті "Дипломати з автоматом": як донецькі сепаратисти створюють міф про своє консульство в ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.