Внаслідок серії вибухів під час похорону в Кабулі загинули 20 людей

Неділя, 4 червня 2017, 11:08

Щонайменше 20 людей у суботу стали жертвами трьох вибухів у Кабулі, ще 35 отримали поранення.

Про це повідомляє Aljazeera.

Вибухи пролунали під час похорону одного із протестувальників, який загинув напередодні під час сутичок між демонстрантами та поліцією, що виникли під час протесту за посилення безпеки. 

Повідомляється, що загиблий був сином сенатора, на похороні були присутні високопоставлені афганські чиновники, зокрема і прем’єр-міністр Афганістану.

За даними афганської влади, у натовпі підірвались смертники. Міністерство охорони здоров’я повідомило про 20 загиблих та 35 поранених.

Запобігти вибухам не вдалося, попри те, що вулиці Кабула патрулювали озброєні правоохоронці та бронетранспортери, а центр міста було перекрито, щоб убезпечити людей від можливих нападів терористів.  

Нагадаємо, у п’ятницю майже тисяча афганців вийшли на протест з вимогою до влади забезпечити безпеку людей від атак терористів. Під час мітингу внаслідок сутичок з поліцією загинули 8 людей.

Мітинг став відповіддю на атаку смертника, який у середу підірвав вантажівку з вибухівкою неподалік посольства ФРН. Унаслідок теракту загинули 90 людей, понад 400 отримали травми. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.