Ємен та Лівія також розірвали дипломатичні відносини з Катаром

Понеділок, 5 червня 2017, 12:28

Ємен та тимчасовий уряд Лівії та в понеділок також оголосили про розірвання дипломатичних відносин з Катаром.

Про це повідомляє Sky News Arabia.

Глава МЗС Лівії Мохаммед Аль Дері заявив, що його уряд пішов на такий крок на знак солідарності "з нашими братами у Саудівській Аравії, ОАЕ, Бахрейні та Єгипті".

"Численні напади з боку Катару на гідність лівійського народу після революції вже давно обурили широкі верстви лівійського народу", - сказав він.

Міжнародно визнаний уряд Ємену також заявив про розірвання стосунків і підтримав рішення виключити Катар з очолюваної Саудівською Аравією коаліції по боротьюі з хуситами.

Нагадаємо, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати і Бахрейн розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром.

Країни також оголосили про закриття транспортних зв'язків з Катаром і дали катарським гостям і жителям міст два тижні, щоб виїхати.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару у підтримці терористичної діяльності, в тому числі "Аль-Каїди" та "Ісламської держави".

Однак деякі спостерігачі вважають, що справжньою причиною послужило те, що на саміті країн Перської затоки наприкінці травня катарське новинне агентство розповсюдило промову еміра Катару, який заявив про підтримку нормальних відносин з Іраном, що викликало хвилю критики на саміті. Пізніше Доха заявила, що публікацію зробили хакери.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.