Трамп не блокуватиме допит екс-глави ФБР в Сенаті - Білий дім

Вівторок, 6 червня 2017, 07:38

Президент США не планує застосовувати свої президентські повноваження, щоб заблокувати слухання екс-директора ФБР Джеймса Комі в Сенаті США.

Про це повідомляє The Hill.

"Президент Трамп не буде відстоювати свою прерогативу (йдеться про конфіденційність листування та розмов президента) стосовно свідчень Джеймса Комі", - сказала заступник прес-секретаря Білого дому Сара Хакабі Сандерс під час прес-конференції в понеділок.

Сандерс повідомила журналістам, що Білий дім хоче "полегшити швидке і ретельне вивчення фактів".

Раніше повідомлялося, що Дональд Трамп може скористатися своїми президентськими повноваженнями, щоб заблокувати надання свідчень колишнім главою ФБР Джеймсом Комі перед комітетом Сенату з питань розвідки у рамках розслідування втручання РФ в американські вибори.

Нагадаємо, колишній глава ФБР Джеймс Комі 8 червня надасть свідчення перед комітетом Сенату з питань розвідки щодо його звільнення та можливих зв’язків кампанії Трампа з Росією у рамках розслідування комітету щодо втручання РФ в американські вибори.

Згідно з доповідною запискою самого Комі, в лютому Трамп під час зустрічі нібито попросив припинити розслідування щодо відносин екс-радника з нацбезпеки Майкла Флінна з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.