Пенс запевнив, що США віддані 5 статті договору НАТО

Вівторок, 6 червня 2017, 13:55

Віце-президент США Майк Пенс заявив, що Сполучені Штати як і раніше прихильні 5 статті Північноатлантичного договору.

Про це Пенс заявив в ході церемонії на честь генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга напередодні у Вашингтоні, повідомляє Politico.

"Будьте впевнені, наша прихильність непохитна", - сказав Пенс в понеділок увечері на церемонії нагородження в готелі Ritz-Carlton. "Ми виконаємо наші зобов'язання перед нашими людьми, щоб забезпечити колективний захист всіх наших союзників ... напад на одного з нас є нападом на всіх нас", - додав він.

Заява Пенс прозвучала в той же день, коли видання Politico повідомило, що команда з національної безпеки президента США Дональда Трампа була приголомшена нездатністю президента знову підтвердити прихильність Америки щодо 5 статті Північноатлантичного договору під час його виступу 25 травня в Брюсселі. Як відомо, ця стаття розглядає напад на одного союзника НАТО як напад на всі країни НАТО.

Зазначимо, що після саміту G7 Ангела Меркель заявила, що США та Велика Британія більше не є надійними партнерами Європи, тому європейці повинні визначити свій власний шлях вперед.

"Часи, коли ми могли повністю покладатися на інших, пройшли. В останні дні я чітко це зрозуміла", - сказала Меркель, виступаючи на передвиборному мітингу в Мюнхені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.