Єврокомісія найближчим часом надасть висновки щодо "Північного потоку-2"

Вівторок, 6 червня 2017, 15:23

Європейська комісія у найближчі дні надасть для затвердження Раді ЄС юридичні позиції щодо відповідності проекту російського газопроводу "Північний потік-2" законодавству ЄС.

Про це повідомив речник Єврокомісії Маргарітіс Схінас, повідомляє Укрінформ.

"Єврокомісія нині опрацьовує юридичні позиції, які повинні забезпечити ситуацію, щоб будівництво такої важливої інфраструктури не відбулося поза законом. Ця юридична позиція буде запропонована Раді ЄС для затвердження упродовж найближчих днів", - повідомив Схінас.

Він наголосив, що будівництво проекту "Північний потік-2" можливе лише за повної відповідності законодавству ЄС, включаючи питання енергетики та довкілля.

"Єврокомісія – це інституція, робота якої базується на законодавстві. Відтак, вона не ухвалюватиме арбітражні рішення, надаючи перевагу одним проектам, або блокуючи інші на засадах преференцій", - наголосив речник Єврокомісії.

Нагадаємо, раніше президент Європейської ради Дональд Туск написав листа президенту ЄК Жану-Клоду Юнкеру, в якому зазначив, що будівництво газопроводу зміцнить позиції Росії.

Низка європейських країн виступили проти будівництва трубопроводу, вважаючи, що він зробить ЄС заручником Москви.

Не допустити будівництва "Північного потоку-2" закликала група депутатів Європарламенту

Єврокомісія вже раніше заявляла, що "Північний потік-2" суперечить правилам Енергетичного союзу, покликаного зменшити залежність від зовнішніх енергоносіїв, особливо російського газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.