США підозрюють, що хакери з РФ причетні до скандалу навколо Катару - ЗМІ

Середа, 7 червня 2017, 09:29

Американські розвідслужби вважають, що російські хакери отримали доступ до державного інформаційного агентства Катару та опублікували там фейкову новину, яка зробила свій внесок у скандал в Перській затоці.

Про це повідомляє CNN з посиланням на американських чиновників, поінформованих з ходом розслідування.

За інформацією джерел серед катарських та американських урядовців, група співробітників ФБР прибула в Доху для надання допомоги владі Катару в розслідуванні кібератаки.

Американські чиновники повідомили, що розвіддані органів безпеки США вказують на те, що російські хакери стоять за вторгненням, про що повідомив катарський уряд два тижні тому.

Як відомо, у Катарі знаходиться одна з найбільших американських військових баз в регіоні.

За даними CNN, поки ще не ясно, чи США відстежили в інциденті з Катаром хакерів російських злочинних організацій чи російських спецслужб, яких звинувачують у хакерських атаках під час виборів у США.

Проте, як відзначив один із чиновників, "не так багато чого відбувається в цій країні без благословення уряду."

Повідомляється, що ФБР та ЦРУ відмовилися від коментарів.

Прес-секретар посольства Катару у Вашингтоні заявив, що розслідування триває, і його результати будуть оголошені найближчим часом.

Нагадаємо, вже дев'ять країн, серед яких Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Лівія, Ємен, Мальдівська Республіка, Маврикій та Мавританія, розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром.

Уряд Йорданії заявив, що знижує рівень свого дипломатичного представництва в Катарі.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару у підтримці терористичної діяльності, в тому числі "Аль-Каїди" та "Ісламської держави".

Видання The Financial Times повідомило, що Катар виплатив до мільярда доларів викупу за викрадених в Іраку 26 членів королівської сім'ї та захоплених військових. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.