В ОАЕ саджатимуть у тюрму на 15 років за вираження прихильності до Катару

Середа, 7 червня 2017, 09:56

Об'єднані Арабські Емірати, які розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром, заборонили виражати симпатію стосовно Катару та погрожують порушникам в'язницею до 15 років.

Про це повідомляє Al Jazeera.

"Буде вжито строгих та непохитних заходів щодо тих, хто виражає симпатію або у будь-якій формі прихильність щодо Катару, або проти тих, хто заперечує позицію Об'єднаних Арабських Еміратів, чи то за допомогою соціальних медіа, або будь-яких письмових, візуальних чи усних форм", - заявив генеральний прокурор країни Хамад Саїф аль-Шамсі.

За даними Gulf News, порушникам світить тюремне ув'язнення до 15 років або штраф в розмірі не менше $ 136 000.

Нагадаємо, вже дев'ять країн, серед яких Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Лівія, Ємен, Мальдівська Республіка, Маврикій та Мавританія, розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром.

Уряд Йорданії заявив, що знижує рівень свого дипломатичного представництва в Катарі.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару у підтримці терористичної діяльності, в тому числі "Аль-Каїди" та "Ісламської держави".

Видання The Financial Times повідомило, що Катар виплатив до мільярда доларів викупу за викрадених в Іраку 26 членів королівської сім'ї та захоплених військових. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.