В Росії кажуть, що ФБР не має доказів причетності хакерів з РФ до скандалу з Катаром

Середа, 7 червня 2017, 12:44

В Росії заявили, що у звинуваченнях ФБР на адресу російських хакерів стосовно Катару "нуль доказів".

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Я би не хотів це коментувати. В цілому щодо хакерства скажу, що тема перетворилася дивним чином в дуже модну, популярну. Ми неодноразово пояснювали, в тому числі, на вищому рівні, що російські державні структури до хакерства відношення не мають і не можуть мати ", - сказав журналістам в Москві заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков.

За словами спецпредставника президента РФ з кібербезпеки Андрія Крутских, у звинуваченнях ФБР на адресу російських хакерів стосовно Катару "нуль доказів".

Повідомляється, що 24 травня державне інформагентство Катару (КНС) розповсюдило заяву еміра Катару, в якому, серед іншого, виражалася підтримка Ірану і руху ХАМАС. Ця заява викликала жорстку реакцію ряду країн Перської затоки. Згодом влада Катару заявила, що сервер був зламаний, і емір подібної заяви не робив.

Напередодні CNN повідомив, що американські розвідслужби вважають, що російські хакери отримали доступ до державного інформаційного агентства Катару та опублікували там фейкову новину, яка зробила свій внесок у скандал в Перській затоці.

За інформацією джерел серед катарських та американських урядовців, група співробітників ФБР прибула в Доху для надання допомоги владі Катару в розслідуванні кібератаки.

Нагадаємо, вже дев'ять країн, серед яких Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Лівія, Ємен, Мальдівська Республіка, Маврикій та Мавританія, розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром.

Уряд Йорданії заявив, що знижує рівень свого дипломатичного представництва в Катарі.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару у підтримці терористичної діяльності, в тому числі "Аль-Каїди" та "Ісламської держави".

Видання The Financial Times повідомило, що Катар виплатив до мільярда доларів викупу за викрадених в Іраку 26 членів королівської сім'ї та захоплених військових. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.