Екс-глава ФБР розповів про спроби Трампа вплинути на розслідування у справі Флінна

Четвер, 8 червня 2017, 08:11

Екс-глава ФБР Джеймс Комі заявив, що президент США Дональд Трамп просив його дати спокій раднику Майклу Флінну й припинити розслідування його можливих зв'язків із росіянами.

Про це йдеться в заяві Комі, опублікованій комітетом Сенату США з розвідки напередодні слухань.

"Він (Трамп - Ред.) повторив, що Флінн не зробив нічого поганого своїми дзвінками з росіянами, але він ввів в оману віце-президента". "Я (Трамп - Ред.) сподіваюся, що ви знаєте, як залишити це все у спокої, дати спокій Флінну. Він хороший хлопець. Я сподіваюся, що ви відпустите ситуацію", - цитує Комі слова Трампа, які прозвучали під час зустрічі в Овальному кабінеті 14 лютого.

Комі уточнив, що він не відповів, чи дасть спокій справі.

"Я зрозумів, що президент просить, щоб ми припинили будь-яке розслідування відносно Флінна в зв'язку з його помилковими заявами про розмови з російським послом в грудні", - пояснив Комі.

"Президент також сказав: "Мені потрібна лояльність, я очікую на лояльність", - повідомив Комі. "Я не зробив ніяких рухів тіла, не сказав ні слова і ніяк не змінив виразу обличчя в ході незручного мовчання, яке цьому послідувало. Ми просто дивилися один на одного мовчки".

Раніше повідомлялося, що колишній глава ФБР Джеймс Комі 8 червня надасть свідчення перед комітетом Сенату з питань розвідки щодо його звільнення та можливих зв’язків кампанії Трампа з Росією у рамках розслідування комітету щодо втручання РФ в американські вибори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.