Підтримка НАТО є, але референдум був би катастрофою - Геращенко

Четвер, 8 червня 2017, 11:07

Рішення Верховної Ради законодавчо закріпити зовнішньополітичний курс України, де пріоритетом є вступ до НАТО, означає готовність влади змінювати стандарти в оборонному і безпековому секторах.

Про це написала віце-спікер парламенту Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Це дуже важливе рішення. По-перше, воно демонструє єдність політичних еліт щодо курсу на євроатлантичну інтеграцію. По-друге, це примушує владу не лише говорити про НАТО, а змінювати стандарти в оборонному, безпековому, екологічному секторі. А суспільство - контролювати і жорстко питати за імплементацію стандартів", - написала Геращенко.

Вона відзначила, що особлива відповідальність лежить на уряді, де є віце-прем'єр з євроатлантичної інтеграції і чий офіс в першу чергу має зосередитися на координації зусиль всіх міністерств і відомств для впровадження стандартів НАТО.

Геращенко підкреслила, що референдум щодо членства в НАТО в 2014 році був би не просто фальстартом, а катастрофою, яка б назавжди перекрила нам шлях до Альянсу.

"Адже в 2014 вся соціологія показувала, що ми не мали ще в суспільстві 50% підтримки євроатлантичної інтеграції, і тому наші опоненти як всередині країни, так і україноскептики в самому Альянсі отримали б залізобетонний козир, що суспільство і народ України проти", - написала вона.

За словами Геращенко, референдум в Україні буде проводитися напередодні вступу в НАТО, як це зробили деякі країни Східної Європи, що доєдналися до Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.