Катар озвучив результати розслідування атаки хакерів на новинне агентство

Четвер, 8 червня 2017, 12:53

Катар оприлюднив попередній звіт про злам сайту державного новинного агентства QNA, який, ймовірно, спровокував кризу у відносинах Дохи з сусідніми країнами Перської затоки

Про це повідомляє The Associated Press.

За даними МВС країни, хакери перший раз зламали сайт ще в квітні, використавши "високотехнологічні та інноваційні методи".

Опівночі 24 травня хакери завантажили на сайт файл, а потім опублікували повідомлення, в якому наводилися підроблені цитати еміра Катару шейха Таміма бін Хамада Аль Тані.

У заяві міністерства не сказано, хто саме влаштував атаку. Також МВС дякує ФБР і британські правоохоронні органи за допомогу в розслідуванні.

Інформація, опублікована у квітні, містила суперечливі коментарі щодо Ірану та Ізраїлю. Її негайно підхопили ЗМІ Саудівської Аравії та ОАЕ.

Нагадаємо, Мавританія, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Лівія, Ємен, Мальдівська Республіка та Маврикій розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром.

Уряд Йорданії заявив, що знижує рівень свого дипломатичного представництва в Катарі.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару у підтримці терористичної діяльності, в тому числі "Аль-Каїди" та "Ісламської держави".

Видання The Financial Times повідомило, що Катар виплатив до мільярда доларів викупу за викрадених в Іраку 26 членів королівської сім'ї та захоплених військових. 

Виплати нібито призначалися для терористичних угруповань, пов'язаних з "Аль-Каїдою" та представникам іранських сил безпеки

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.