У травні видано рекордну кількість закордонних паспортів, є випадки шахрайства – ДМС

Четвер, 8 червня 2017, 14:34

У травні українці оформили рекордну кількість закордонних паспортів – майже 340 тисяч, при цьому у Державній міграційній службі фіксують випадки шахрайства з електронною чергою.

Про це ідеться у повідомленні Державної міграційної служби України.

Для порівняння, у квітні 2017 року громадяни оформили 216 тисяч закордонних паспортів, у травні минулого року – 192 тисячі.

У ДМС пояснюють, що сезонне підвищення попиту на закордонні паспорти напередодні літа збіглося з запровадженням безвізового режиму з ЄС, внаслідок цього біля підрозділів, у яких можна оформити біометричні документи, утворилися черги.

У ДМС також фіксують спроби шахрайства з електронною чергою, яка наразі працює у підрозділах Києва та у 8 областях України.

"Щодня "відловлюються" та блокуються  десятки спроб автоматизованого отримання місць у черзі для подальшого перепродажу. У разі виявлення таких випадків записи до черги анулюються", - зазначають у ДМС.

Міграційна служба нагадує, що електронна черга передбачає лише індивідуальний запис, тому не слід купувати талони або запис до електронної черги, оскільки всі записи, здійснені третіми особами, буде анульовано і оформити документ за цими записами не вдасться.

Також ДМС радить українцям, які не планують найближчим часом виїжджати за кордон, почекати кілька тижнів та оформити документи у значно комфортніших умовах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.