Верховний суд Чорногорії підтвердив звинувачення 14 підозрюваним у спробі путчу

Четвер, 8 червня 2017, 14:47

Верховний суд Чорногорії у Подгориці підтвердив звинувачення 14 підозрюваним, в тому числі росіянам і лідерам проросійської опозиції, в організації спроби перевороту.

Про це повідомляє телерадіокомпанія RTCG.

"Справу буде передано в роботу судді, а головне засідання буде призначено в означений законом двомісячний термін", - йдеться в заяві.

Крім лідерів проросійської опозиції  Андрія Мандича і Мілана Кнєжевича в спробі держперевороту звинувачуються водій Мандича, двоє росіян - Едуард Шишмаков і Володимир Попов та дев'ять громадян Сербії.

Нагадаємо, 16 жовтня минулого року в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Опозиційні партії заявили, що вся операція була сфабрикована, і звинуватили тодішнього прем’єра Міло Джукановича у використанні служб безпеки для продовження свого керівництва країною.

Перед голосуванням Джуканович заявив, що Росія фінансує опозицію для того, щоб зірвати майбутнє членство Чорногорії у НАТО.

У листопаді Міло Джуканович звинуватив проросійську опозицію у безпосередній причетності до сценарію силової зміни влади в країні і його вбивства у день виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.