Юнкер пригрозив Чехії санкціями за відмову приймати біженців

Четвер, 8 червня 2017, 20:36

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав уряд Чехії переглянути позицію, яка передбачає відмову від участі у розселенні біженців.

Про це він заявив у своєму виступі в Карловому університеті у Празі, передає Reuters.

"Я був дуже незадоволений прочитати у пресі, що чеський уряд розглядає можливість повного припинення розселення біженців" - сказав Юнкер.

"Я щиро сподіваюся, що як і у багатьох інших випадках, європейські дух і цінності переважать і уряд Чехії перегляне свій курс, щоб нам не довелося розпочинати процедуру щодо порушення законодавства ЄС, якщо нічого не зміниться" - додав він.

Чеський уряд 5 червня вирішив до вересня поточного року більше не приймати біженців. Як відомо, саме у вересні повинен завершитися проект ЄС, згідно з яким для країн-членів встановлені квоти на прийом мігрантів (160 000 осіб), які прибули до Італії та Греції.

В МВС Чехії пояснили відмову брати участь в програмі щодо перерозподілу мігрантів тим, що "система розподілу біженців не працює" і ситуація з безпекою у Європі загострилася.

Крім Чехії, біженців у рамках квот відмовилися приймати Польща, Угорщина і Словаччина. Угорщина і Словаччина оскаржили квоти у Суді ЄС.

Єврокомісія раніше заявила, що у червні вирішить, чи вживати заходи проти країн, які не виконують план з розселення біженців. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.