У Британії порахували 649 з 650 округів: партія Мей втратила більшість

інфографіка
П'ятниця, 9 червня 2017, 13:27

У Великій Британії вже відомі результати голосування на дострокових парламентських виборах у 649 округах з 650.

Невідомі результати тільки з округу Кенсінгтон, на заході Лондона, де вже двічі перераховували голоси.

Під час останнього перерахунку кандидатів від лейбористів та консерваторів розділили 35 голосів. На цьому окрузі будуть втретє рахувати голоси, але це буде вже сьогодні ввечері або завтра.

Згідно з останніми даними, Консервативна партія отримує 318 депутатських місць, втративши 12 в порівнянні з виборами 2015 року.

Консерватори не матимуть абсолютної більшості у парламенті і не можуть одноосібно формувати уряд. За попередньої інформацією, вони домовилися про коаліцію з Демократичною юніоністською партією Північної Ірландії (DUP).

натисніть для збільшення (інфографіка ВВС)

Друге місце посіла Лейбористська партія, яка отримує 261 депутатське місце, що на 29 більше, ніж вона мала у поточному складі парламента.

Третьою стала Шотландська національна партія, яка в новому парламенті матиме 35 депутатів. Шотландські націоналісти втратили третину депутатських місць.

Партія Ліберальних демократів матиме 12 місць (+4) у парламенті, північноірландська Демократична юніоністська партія – 10 місць (+2), ірландська партія Шинн Фейн – 7 місць (+3), Партія Уельсу (Plaid Cymru) – 4 місця (+1), Партія Зелених – 1 місце.

Партія UKIP, яка активно підтримувала вихід Британії з ЄС, не матиме жодного депутата в парламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.