Катар назвав "терористичні списки" арабських держав необґрунтованими

П'ятниця, 9 червня 2017, 13:42

Уряд Катару вважає необґрунтованими "чорні списки" чотирьох арабських держав, у яких десятки осіб та декілька організацій, пов’язаних з Катаром, названо терористами.

Про це ідеться у заяві катарського уряду, опублікованій у п’ятницю, 9 червня, повідомляє Reuters.  

Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Єгипет і Бахрейн внесли в свої "терористичні списки" 59 осіб і 12 організацій, що мають зв’язок із Катаром, серед них – духовний лідер угруповання "Брати мусульмани" Юсеф Аль-Карадаві.

"Нещодавня спільна заява, зроблена Саудівською Аравією, Бахрейном, Єгиптом та ОАЕ стосовно "списку підозрюваних у фінансуванні тероризму", вчергове посилює безпідставні обвинувачення, які не спираються на факти", - йдеться у заяві катарського уряду.

В уряді Катару підкреслили, що "позиція країни у боротьбі проти тероризму є більш рішучою, ніж багатьох підписантів цієї спільної заяви", - наголосили в уряді Катару.

Нагадаємо, Мавританія, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Лівія, Ємен, Мальдівська Республіка та Маврикій розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром.

Раніше видання The Wall Street Journal повідомило, що арабські держави розробляють перелік вимог, які має виконати Катар, щоб повернутися до нормальних дипломатичних і економічних відносин.

Серед вимог – припинити ймовірне фінансування збройних формувань на Близькому Сході та розрив відносин з політичним керівництвом "Братів мусульман", а також значне скорочення обсягів мовлення телеканалу Al Jazeera.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.