Європейці попрощаються з екс-канцлером Німеччини Гельмутом Колем

Субота, 1 липня 2017, 09:48

1 липня у французькому Страсбурзі відбудеться європейський державний акт прощання колишнім канцлером Німеччини Гельмутом Колем.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Європейський державний акт прощання з Колем стане першою такою церемонією в історії Євросоюзу.

Церемонія стартує о 12:00 за київським часом і триватиме дві години. Труну з тілом покійного у залі Європарламенту прикриють прапором ЄС.

Згідно з офіційним повідомленням уряду ФРН, на церемонії прощання у Страсбурзі виступить канцлер Німеччини Ангела Меркель. Прощальні промови виголосять голова Європарламенту Антоніо Таяні, голова Європейської Ради Дональд Туск, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, президент Франції Еммануель Макрон та екс-президент США Білл Клінтон.

Після жалобної церемонії у Страсбурзі труну гелікоптером доставлять до Німеччини, завантажать на корабель та у супроводі флотилії Рейном перевезуть у собор міста Шпаєр. Вдень там відбудеться панахида, а ввечері - на площі перед собором - прощання з військовими почестями.

Екс-канцлер Німеччини Гельмут Коль помер 16 червня у віці 87 років. Гельмут Коль працював канцлером ФРН чотири терміни поспіль упродовж 16 років. Коль був ініціатором об’єднання Німеччини, за часів його правління впала Берлінська стіна. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.