Європейські лідери у Страсбурзі прощаються з Гельмутом Колем

фото
Субота, 1 липня 2017, 13:23

Численна кількість глав держав та урядів беруть участь у першому в історії ЄС державному акті прощання з колишнім канцлером Німеччини Гельмутом Колем, який у суботу, 1 липня, відбувається у Страсбурзі.

Про це повідомляє Der Spiegel.

Церемонія прощання відбувається у приміщенні Європейського парламенту. Труну із тілом колишнього канцлера вкриває прапор Європейського союзу. Сесійна зала Європарламенту вщент заповнена.

фото: Bild 
фото: АР 

Європейські лідери один за одним висловлюють свої промови про Гельмута Коля. На початку жалобної церемонії виступив президент Європарламенту Антоніо Таяні.

"Гельмут Коль заслуговує на почесне місця в європейському пантеоні", - сказав Таяні, назвавши Коля "великим державним діячем, політичним гігантом".

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер відзначив, що Коль був не лише німецьким, але й європейським патріотом.  Голова Європейської Ради Дональд Туск наголосив, що бачення Коля завжди виходило далеко за межі інтересів Німеччини.

Участь у церемонії прощання бере і президент України Петро Порошенко.

Після церемонії у Страсбурзі труна з тілом покійного буде доставлена до Німеччини вертольотом, після чого її відвезуть до собору міста Шпаєр, де відбудеться панахида і прощання з військовими почестями.

Згідно з останньою волею Коля, його поховають не в Людвігсхафені, де спочивають інші члени його сім'ї, а на кладовищі в Шпайєрі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.