В ЄС вітають звільнення Мосула від ІДІЛ і обіцяють Іраку підтримку

Понеділок, 10 липня 2017, 09:34

Європейський союз обіцяє і надалі підтримувати Ірак, в тому числі в гуманітарних питань, які виникнуть після звільнення міста Мосул.

Про це йдеться у спільній заяві глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні та єврокомісара з питань надання гуманітарної допомоги Христоса Стиліанідеса.

"Окупація Мосула, нарешті, закінчилася: прем'єр-міністр Іраку Аль-Абаді оголосив про звільнення міста іракськими збройними силами за підтримки глобальної коаліції по боротьбі з ІДІЛ", - йдеться у заяві.

Зазначається, що звільнення Мосула вказує на рішучий крок у кампанії з ліквідації терористичного контролю в деяких частинах Іраку та звільнення людей.

"ЄС віддає належне мужності жителів Іраку, її уряду та збройним силам, а також жертвам серед військових та цивільних, які іракський народ приніс для досягнення цієї перемоги.  Тепер дуже важливо, щоб почався процес повернення та відновлення довіри між громадами, щоб всі іракці змогли почати будувати спільне майбутнє", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, 9 липня влада Іраку оголосила про звільнення міста Мосул, яке у 2014 захопили бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава".

Мосул з 2014 року було головним містом "Ісламської держави" в Іраку. Тут лідер ІДІЛ проголосив свій "халіфат".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.